Zo blijft uw organisatie aantrekkelijk voor nieuwe collega’s

23 december 2019
woman-3083379_1920We staan aan de vooravond van een grote verschuiving in de arbeidsmarkt. De oude generatie medewerkers maakt steeds vaker plaats voor nieuwe generaties, waaronder millennials en Generatie Z. Deze nieuwe generaties hebben veel affiniteit met technologie. Om die waardevolle kennis te kunnen benutten is aantrekkelijk werkgeverschap belangrijk. Een vijftal tips waarmee u dit bereikt.

Kies voor devices op maat
Voor millennials ‒ en zeker Generatie Z ‒ is technologie iets vanzelfsprekends. Ze zijn ermee opgegroeid en gebruiken technologie veelvuldig in hun dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan smartphones, laptops en apps. Om van die affiniteit te kunnen profiteren is het verstandig om dit als leidraad te gebruiken tijdens de invulling van de werkplek. Kies voor mobiele devices, en neem indien mogelijk de persoonlijke voorkeuren van de nieuwe collega in achting. Zo stelt u eenvoudig een werkplek samen waar uw collega optimaal mee kan werken. En dat is natuurlijk goed voor de productiviteit en medewerkerstevredenheid.

Kies voor mobiel werken
Altijd en overal toegang hebben tot informatie; de nieuwe generatie medewerkers weet niet beter. Die flexibiliteit verwachten ze ook van de werkgever. Organisaties die vasthouden aan 9-tot-5-werkdagen en vaste kantoorwerkplekken vallen dan ook al snel af. In deze tijden van digitalisering komt u ook niet meer weg met inflexibele werkwijzen. Kies voor mobiliteit en geef nieuwe collega’s meer vrijheid bij het invullen van hun werkdag en werkuren. Daardoor ontstaat een veel betere werk-privébalans en worden werkzaamheden een stuk efficiënter ingevuld. Zo beantwoordt u de vraag naar flexibiliteit die de nieuwe generatie medewerkers graag terugziet binnen de werkomgeving.

Bied zelfstandigheid en vertrouwen
Sturen op output in plaats van aanwezigheid; het is een werkwijze die erg belangrijk is in deze tijden van digitalisering en mobiel werken. U moet erop kunnen vertrouwen dat medewerkers ook wanneer zij mobiel werken de gewenste productiviteit behouden. Dat vereist vertrouwen. Maak daarom vooraf goede afspraken rondom verwachtingen en blijf weg van micromanagement. Daarmee toont u goed werkgeverschap. Het vertrouwen in de collega’s zal zich uitbetalen in een hogere productiviteit, meer werkplezier en een lager verzuim.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.