Vijf grote voordelen van wifi 6

6 januari 2020
smartphone-lady-redIn 2020 zal wifi 6 zijn intrede doen op het zakelijke vlak. Een interessante ontwikkeling, want deze nieuwe wifi-standaard biedt een aantal interessante voordelen. Vooral de mobiele medewerker zal de meerwaarde van wifi 6 snel zelf ervaren. Een overzicht van de vijf belangrijkste voordelen die wifi 6 biedt.

1. Hogere snelheid
Wifi 6 biedt vanzelfsprekend hogere snelheden dan voorgaande standaarden. Zo gaat de snelheid omhoog van 3,5 Gbps nu naar 9,6 Gbps. Met betrekking tot browsen maakt dat niet zoveel verschil. De meerwaarde hiervan zit hem in het feit dat meer apparaten in uw netwerk deze snelheid aankunnen. Met het huidige wifi 5 wil dat nog weleens beperkingen opleveren. Met wifi 6 komt hieraan een einde. Daarmee sluit wifi 6 aan bij het groeiende aantal mobiele devices op de werkvloer.

2. Ook snel op drukke plekken

Wifi 6 biedt nog meer voordeel voor organisaties die veel mobiele devices gebruiken. Ook als u met een groot aantal devices tegelijk verbonden bent, blijft de verbinding stabiel. Apparaten met wifi 6 houden namelijk niet constant een wifi-kanaal bezet, maar benutten alleen de benodigde bandbreedte. Zakelijk wifi-gebruik wordt zo een stuk efficiënter.

3. Verbeterde dekking
Het kan weleens een uitdaging zijn om de wifi-verbinding op kantoor te verbeteren. Isolatie of dikke betonnen muren kunnen veel roet in het eten gooien. Met wifi 6 is dat verleden tijd. Dat komt doordat wifi 6 zowel op hoge als lage frequenties werkt. Deze lage frequenties laten zich niet tegenhouden door storingsfactoren. Daardoor verbetert u eenvoudig uw dekking.

4. Hogere dataveiligheid

Wifi 6 biedt ondersteuning voor wpa3, de opvolger van beveiligingsprotocol wpa2. Hiermee wordt de beveiliging van wifi-verbindingen aanzienlijk aangescherpt. Zo worden zwakke wachtwoorden beter beveiligd doordat deze via slimme technologie veel moeilijker te kraken zijn. Maakt u veel gebruik van openbare wifi-verbindingen? Dan wordt dit verkeer via wifi 6 versleuteld, waardoor het risico op hacks en malwareaanvallen fors wordt verminderd. Een uitkomst voor de mobiele professional.

5. Langer gebruiken van uw devices
Wifi 6 laat u langer doorwerken op uw mobiele device. Dat komt door de target wake time (TWT)-functionaliteit. Wifi-verbindingen leveren om de beurt pakketjes data af aan verbonden devices. Hoe meer verbonden devices, hoe langer deze roulatie. Wifi 6-routers kunnen aan devices ‘laten weten’ hoelang het duurt voordat het volgende pakketje kan worden doorgestuurd. Daardoor kan het device in sluimerstand gaan, wat bijdraagt aan de levensduur van de batterij.

Alternatief voor 5G?
Het zou zomaar eens kunnen dat wifi 6 een krachtig alternatief wordt voor 5G. Brancheorganisatie Wireless Broadband Alliance heeft daarvoor eind 2019 een test uitgevoerd. Tijdens deze test werden er snelheden behaald die te vergelijken zijn met die van 5G. Daarbij wisten de onderzoekers de vertraging zeer laag te houden, wat een belangrijke vereiste is voor mobiele verbindingen. Het maakt van wifi 6 een nog veelbelovender zakelijke oplossing.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.