Handige tips voor een hogere productiviteit

8 januari 2020
woman-laptop-couchNatuurlijk willen u en collega’s iedere dag optimaal kunnen werken. Er zijn verschillende manieren waarop u dat kunt bereiken. De juiste werkplekapparatuur is daar een belangrijk onderdeel van, maar er zijn ook minder in het oog springende zaken die de dag een stuk productiever kunnen maken. Een vijftal tips.

Werkplekken op maat
Uw collega’s werken pas echt resultaatgericht als zij beschikken over een werkplek op maat. Denk bijvoorbeeld aan een smartphone of laptop die volledig aansluit bij specifieke werkzaamheden en persoonlijke voorkeuren. Collega’s met een werkplek op maat zullen hun werkzaamheden veel sneller, makkelijker en effectiever kunnen invullen. Zo verhoogt u eenvoudig hun productiviteit.

Mobiel werken
Uit diverse onderzoeken, waaronder door het CBS, blijkt dat mobiel werken de productiviteit van collega’s verhoogt. Collega’s met een mobiele werkplek kunnen bijvoorbeeld net zo makkelijk thuis werken als op kantoor. Dat scheelt veel reistijd en andere verloren momenten, en verhoogt het aantal productieve uren. Bovendien leidt mobiel werken tot een betere werk-privébalans, en dat draagt bij aan het werkplezier van medewerkers. Ook werkplezier vertaalt zich in een hogere productiviteit.

De juiste security

Cybercrime en andere online dreigingen kunnen uw productiviteit flink verstoren. Voorbeelden zijn ransomwarebesmettingen, hacks en apps die toegang hebben tot meer data dan zou moeten. Goede security helpt risico’s te verminderen, waardoor u zorgeloos kunt blijven werken. Werkt u met mobiele werkplekken? Kies dan een mobile device management-oplossing zoals Samsung Knox.

Let op uw werkhouding

Naast het device is een ergonomische werkplek net zo belangrijk. Zorg ervoor dat uw bureaustoel goed staat afgesteld, zodat u minder snel last krijgt van pijnlijke net- en rugklachten. Werkt u op een flexplek, probeer dan niet te lang in gebogen houding achter uw laptop te zitten, of gebruik een externe monitor. Goed voor uw fysieke gesteldheid en uw productiviteit.

Pak uw rustmomenten

Urenlang zonder pauze doorwerken klinkt productief, maar het is geen werkhouding die u lang volhoudt. Het kan algauw leiden tot gevoelens van stress en een verminderde focus. Even een korte wandeling maken en op de juiste momenten pauze nemen kan dat voorkomen. Op die manier maakt u uw hoofd even leeg en kunt u weer met frisse energie aan de slag.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.