Europese smartphonemarkt zit weer in de lift

27 december 2019
windows-man-phoneHet aantal smartphoneverkopen binnen de Europese markt neemt weer toe. Dat blijkt uit onderzoekscijfers van marktonderzoeksbureau Canalys. Sterker, het derde kwartaal van 2019 is het beste ooit gemeten in Europa. Van alle smartphonefabrikanten blijft Samsung de partij met verreweg het grootste marktaandeel.

Groei in de markt

De Europese markt noteerde in het derde kwartaal van 2019 wereldwijd de sterkste groei met betrekking tot smartphoneverkopen. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar stegen de verkopen met 8 procent. Een van de aanjagers van de groei is de focus van Chinese smartphonefabrikanten op de Europese markt als gevolg van het handelsdispuut met Amerika. Na een aantal matige kwartalen gloort er weer hoop in smartphoneland dankzij nieuwe ontwikkelingen zoals de komst van 5G.

Samsung blijft aan kop

Samsung blijft een van de populairste spelers op smartphonegebied. In het derde kwartaal van 2019 wist de fabrikant 18,7 miljoen stuks te verkopen, een jaar-op-jaar-groei van 26 procent. Het marktaandeel van Samsung kwam daarbij uit op 35,7 procent, bijna twee keer zoveel als Apple, dat de nummer 3-positie behaalde.

Breed zakelijk portfolio
Samsung gooit al jaren hoge ogen op het gebied van smartphones. Het bedrijf voert een brede lijn aan toestellen die ook zakelijk erg in trek zijn. Toekomstbestendige modellen zoals de Galaxy Note10 en Galaxy S10 bieden de juiste specificaties om ook op de lange termijn meerwaarde te bieden. Bovendien zijn deze toestellen ook beschikbaar als Enterprise Edition. Dit zijn zakelijke uitvoeringen met meerjarige security- en firmware-updates en een lange beschikbaarheid. Dat maakt het eenvoudig om deze toestellen breed uit te rollen in de organisatie.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.