De smartphone – het belangrijkste device op de werkplek

1 januari 2020
smartphone-web-01De smartphone is voor velen het belangrijkste device op de werkplek. Het wordt voor steeds meer verschillende taken ingezet en maakt van de smartphone een apparaat dat niet meer weg te denken is uit de zakelijke praktijk.

Efficiënter communiceren
Dankzij de smartphone wordt onze bereikbaarheid aanzienlijk verbeterd. Enerzijds komt dat door het draadloze aspect, anderzijds doordat de smartphone ondersteuning biedt aan een breed aantal communicatie-apps. Denk bijvoorbeeld aan hosted telefonie en vast-mobielintegratie. Hiermee wordt de smartphone een verlenging van de telefooncentrale in de cloud, inclusief vergelijkbare functies. Daardoor kunnen we ook op onze smartphone gebruikmaken van allerlei slimme functionaliteiten. Denk aan doorschakeling, het instellen van keuzemenu’s en koppeling met crm-systemen. Op die manier kan eenvoudig een efficiëntieslag worden behaald in de communicatie met klanten en collega’s.

De smartphone als alleskunner
Maar communicatie is natuurlijk niet het enige waarvoor de smartphone kan worden ingezet. Ook met betrekking tot productiviteit biedt het device tegenwoordig veel meerwaarde. Dankzij krachtige hardware en snelle mobiele verbindingen is werken met cloud-apps zoals Office 365 geen enkel probleem. Dat maakt het mogelijk om onderweg bestanden te openen, bewerken en delen met anderen. Devices zoals de Galaxy S10 en Note10 bieden aanvullend veel mogelijkheden rondom multitasken. Productief werken en samenwerken of afstand wordt daardoor een stuk effectiever.

Sterke security blijft belangrijk
Om van al die mogelijkheden gebruik te kunnen blijven maken, is het wel belangrijk dat de smartphone goed beveiligd is. Onveilige openbare wifi-verbindingen, phishing-mails maar ook verlies en diefstal kunnen flinke impact hebben op uw productiviteit en bereikbaarheid. Gelukkig hoeft het beheren en beveiligen van uw smartphone niet moeilijk te zijn. Tegenwoordig hebt u ruime keuze uit mobile device management-oplossingen waarmee u dit eenvoudig inregelt. Een goed voorbeeld daarvan is Samsung Knox. Hiermee kunt u zakelijke en privégegevens eenvoudig scheiden, uw toestel tot in de puntjes configureren en nieuwe firmwareversies snel naar alle toestellen tegelijk uitrollen.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.