Zo zet u een conference call via uw smartphone op

11 februari 2019
smartphone-girl-outsideDe term conference call doet nog vaak denken aan groepen mensen in meeting rooms en VoIP-telefoons. In het tijdperk van mobiel werken is dat natuurlijk allang niet meer de standaard. Ook via de smartphone kunt u nu heel eenvoudig een conference call opzetten, waar u zich ook bevindt op dat moment. Met deze tips doet u dat in een handomdraai.

Groepsgesprekken voeren via uw smartphone 

Vrijwel alle smartphones bieden de mogelijkheid om met meerdere personen tegelijk te bellen. De manier waarop u dat doet is altijd vrijwel hetzelfde, ongeacht of u een iOS- of Android-toestel hebt. U belt gewoon een van de deelnemers en voegt andere deelnemers toe via het gespreksmenu op uw smartphone. In dit menu vindt u in de regel ook vaak een optie om alle gesprekken samen te voegen. Zo kunt u heel eenvoudig en zonder externe app conference calls opzetten. De mogelijkheden van deze methode zijn natuurlijk wel wat beperkter dan bij app-gebaseerde oplossingen.

Plaatsonafhankelijk vergaderen met Skype for Business
Een van de populairste apps voor vergaderen is Skype for Business. Met deze handige app kunt u videobellen, maar ook gewone calls opzetten. Daarnaast kunt u heel eenvoudig uw scherm delen, waardoor nog meer interactieve mogelijkheden ontstaan. Skype for Business is een bijzonder kostenefficiënte oplossing die gesprekken met zowel kleine als grote groepen perfect ondersteunt. Vanzelfsprekend moeten deelnemers aan de conference call wel over de app beschikken om gebruik te kunnen maken van deze oplossing. Ook een stabiele mobiele internetverbinding is een belangrijke vereiste.

Conference calls via uw hosted telefonieoplossing 

Ook via uw hosted telefonieoplossing zet u supersnel een conference call op. Binnen deze oplossingen kunt u eveneens gesprekken met meerdere mensen tegelijk opzetten. Aanvullend profiteert u van opties zoals videobelmogelijkheden en scherm delen. Ook met deze oplossing bent u niet afhankelijk van een vaste locatie; u gebruikt immers een app waarmee u zowel op uw smartphone als op kantoor over dezelfde functionaliteiten beschikt. Met hosted telefonie haalt u dus meteen een oplossing in huis waarmee u altijd in contact kunt staan met meerdere collega’s tegelijk.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.