Zo verlengt u eenvoudig de levensduur van de smartphone

31 december 2018
phone-woman-frontshotDe smartphone is een onmisbaar device voor de ondernemer die altijd bereikbaar wil zijn voor zijn klanten. U wilt daarom de hele dag op je smartphone kunnen vertrouwen. Dat bereikt u onder andere door het tere device goed te beveiligen. Met deze tips haalt u het maximale uit de levensduur van de smartphone.

Zo minimaliseert u het aantal oplaadmomenten
De batterij vormt het kloppend hart van de smartphone. Intensief gebruik, continu draaiende apps, bellen en andere vormen van gebruik kunnen de accu snel uitputten. Dit kunt u op verschillende manieren voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat apps die u niet gebruikt correct worden afgesloten. Wegklikken is niet genoeg; op de achtergrond draaien de apps door, en dat vreet energie. Via het instellingenmenu van de smartphone kunt u de apps eenvoudig stopzetten. Ook het dimmen van de schermverlichting is een mooie manier om energie te besparen. Zorg er daarnaast voor dat verbindingen zoals Bluetooth zijn uitgeschakeld als u die niet gebruikt. Hoe meer verbindingen actief zijn, hoe sneller de accu leeg is.

Voorkom onnodige schade
Veel smartphones zijn niet bijzonder robuust vormgegeven. Vaak zijn ze vervaardigd uit gladde materialen, zoals glas en aluminium. U kunt uw toestel daardoor algauw laten vallen. Daarnaast kunnen de uitgangen, zoals die van uw microfoon, veel stof verzamelen. Minimaliseer het risico op onnodige schade en gebruik altijd een beschermende cover en screen protector. Zo voorkomt u hoge reparatiekosten na een valpartij of stootje. De uitgangen van je telefoon kunt u effectief en makkelijk schoonmaken met een tandenborstel. Verder is het slim om een phone drying kit aan te schaffen. Deze kits bieden uitkomst voor als u uw smartphone in het water hebt laten vallen.

Kies altijd voor Mobile Device Management 
Mobiele devices hebben in toenemende mate last van dreigingen zoals malware en hacks. Dat blijkt uit onder andere een onderzoek van Europol. Goede beveiliging is dan ook belangrijk. Dit regelt u heel makkelijk in met Mobile Device Management-oplossingen zoals Samsung Knox. U kunt bijvoorbeeld uw zakelijke data en apps opslaan in een extra beveiligde zakelijke omgeving. Ook kunt u instellen welke verbindingen de smartphone van uw collega’s maken en welke apps er gedownload mogen worden. De kans op malware en hacks wordt daardoor al minder. Bovendien kunt u devices op afstand blokkeren en wissen. Zo blijft de dataveiligheid ook in het geval van verlies of diefstal gewaarborgd.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.