Zo profiteert u maximaal van uw mobiele databundel

27 februari 2019
woman-outsideE-mails ophalen, LinkedIn bijhouden of browsen op het internet. Voor u het weet bent u door uw mobiele databundel heen. En wie over zijn bundellimiet heen gaat, kan vaak hoge extra kosten verwachten. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. In dit artikel geven we u de vijf beste manieren om zoveel mogelijk uit uw databundel te halen.

1. Gebruik wifi voor grote bestanden 
Wanneer u grote bestanden moet downloaden, zoals presentaties of demofilmpjes, dan kunt u het beste gebruikmaken van een wifi-verbinding. Het downloaden en streamen van grote bestanden vergt namelijk veel van uw databundel.

2. Neem een buitenlandbundel

Wanneer u binnen Europa op reis bent maakt u gebruik van uw databundel. Buiten Europa is het echter zo dat er vaak hoge kosten in rekening worden gebracht voor het gebruik van 4G. Vooraf een buitenlandbundel aanschaffen is dan een kostenefficiënte oplossing.

3. Schakel apps uit 
Apps die niet volledig zijn uitgeschakeld blijven data verbruiken. Dat kan algauw ten koste gaan van uw mobiele bundel, en dat is natuurlijk zonde. Zorg er dan ook voor dat ze helemaal uitgeschakeld zijn.

4. Pushberichten uitschakelen 

Applicaties die pushberichten versturen maken gebruik van data. Wanneer u nog maar weinig data over hebt helpen alle kleine beetjes om niet over uw bundel heen te gaan. Schakel daarom pushberichten van bijvoorbeeld social media uit.

5. Automatische synchronisatie uitschakelen 
Het automatisch ophalen van bijvoorbeeld e-mails zorgt ervoor dat er data verbruikt wordt zonder dat u het zelf in de hand hebt. Ook kunt u handmatig uw e-mail synchroniseren. Hierdoor kunt u ervoor kiezen om pas te synchroniseren wanneer u op de wifi-verbinding van het bedrijfsnetwerk zit.

Past uw verbruik nog bij uw behoefte?

Tot slot adviseren we u om maandelijks uw dataconsumptie te monitoren. Hiermee blijft u op de hoogte of uw abonnement nog bij uw verbruik past. Mocht het nou zo zijn dat u standaard over uw internetbundel heen bent, dan kunt u samen met een specialist kijken welke bundel het beste bij uw dataconsumptie past.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste mobiele oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.