Zo maakt u van mobiel werken pas echt een succes

13 maart 2019
flexibel werkenBent u op zoek naar manieren om de tevredenheid en productiviteit van uw collega’s te verbeteren? Mobiel werken kan daar flink aan bijdragen. Dat blijkt uit diverse onderzoeken, waaronder van het Leefritme Kenniscentrum. Een overzicht van de voordelen en wat er voor nodig is om van mobiel werken een succes te maken.

Mobiel werken wordt gemeengoed 
Een groot deel van de Nederlandse bedrijven stimuleert mobiel werken inmiddels. De verwachting is dat dit de komende jaren alleen nog maar zal toenemen. Het CBS berichtte vorig jaar dat Nederland zelfs koploper is op het gebied van thuiswerken. Zo’n 13,7 procent van Nederlandse medewerkers tussen 18 en 64 jaar werkt regelmatig vanuit huis. Mobiel werken is dan ook laagdrempeliger dan ooit. Dat komt door de brede beschikbaarheid van snelle mobiele devices, apps en supersnel draadloos internet. Daardoor is deze manier van werken bereikbaarder geworden voor vrijwel ieder bedrijf. In combinatie met de vele voordelen voor medewerker en organisatie groeit mobiel werken langzaam uit tot de standaard.

Zo verhoogt mobiel werken de medewerkerstevredenheid 

Medewerkers die beschikken over mobiele IT zijn niet meer afhankelijk van een vaste kantoorwerkplek. Dankzij de laptop, smartphone, apps en draadloos internet kunnen zij overal productief en bereikbaar zijn. Dat stelt hen in staat hun eigen werkplek en -tijden te kiezen. Een verandering van werkplek is goed voor de creativiteit, voorkomt fileleed en andere verloren uren én leidt tot een betere werk-privébalans. Dat kan stress- en verzuimverlagend werken en heeft een positieve invloed op de productiviteit en medewerkerstevredenheid.

Tips om van mobiel werken een succes te maken 

Het succes van mobiel werken is gebaseerd op twee zaken. Het eerste is een goed doordacht beleid, waarin alle afspraken en verwachtingen zijn opgenomen. Medewerker en organisatie weten zo precies waar zij aan toe zijn. Het tweede is de invulling van de werkplek. Medewerkers zouden moeten beschikken over werkplekapparatuur die hen altijd en overal productief en bereikbaar houdt. Denk aan mobiele devices die passen bij hun werkzaamheden, de juiste productiviteitsapps en communicatieoplossingen zoals hosted telefonie en vast-mobielintegratie. Het inroepen van specialistisch advies is een effectieve manier om snel tot de perfecte werkplek per medewerker te komen.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste mobiele oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.