Zo kiest u een passend device voor uw collega’s

9 januari 2019
smartphone-web-01Overstappen naar mobiel werken; u bent ondertussen ruim bekend met de voordelen ‒ nu is het tijd voor actie. Maar hoe kiest u een passend device voor uw collega’s? Waar begint u, en waar moet u zoal rekening mee houden? Een aantal aanbevelingen om de keuze alvast een stuk makkelijker te maken.

Breng de behoeften in kaart 
U kunt natuurlijk moeilijk willekeurige laptops en smartphones uit gaan delen. De juiste keuze begint bij het in kaart brengen van de behoeften van uw collega’s. Dat kunt u doen door zogenaamde persona’s te ontwikkelen. Dit zijn beschrijvingen waarin u uw collega’s typeert aan de hand van algemene kenmerken. Daardoor krijgt u inzicht in de manier waarop uw collega’s devices waarschijnlijk zullen willen gebruiken. Ook is het slim alle functies binnen de organisatie in kaart te brengen. Op deze wijze wordt het makkelijker om devices per functie te kiezen. Zo zal uw accountmanager Buitendienst meer behoefte hebben aan rekenkracht en een lange batterijduur dan de receptioniste.

Hoor en wederhoor 

Het is altijd zeer aan te raden uw collega’s te betrekken bij het keuzeproces. Wat vinden zij zelf belangrijk bij de keuze van een nieuw device? Wat denken zij nodig te hebben om productief en flexibel te kunnen werken? Hebben zij een voorkeur voor een bepaald besturingssysteem? Persoonlijke voorkeuren en praktijkervaring zijn erg belangrijke factoren in het keuzeproces. Het stelt u in staat een betere afweging te maken. Zo zorgt u ervoor dat uw collega’s werken met een device dat past bij hun eigen wensen en eisen. Dat draagt bij aan de adoptie, het gebruiksgemak en de productiviteit.

Uitbesteden biedt uitkomst 

Het kan een flinke klus zijn om alles zelf in kaart te brengen. Gelukkig hoeft u dat niet alleen te doen. Door deze processen uit te besteden hebt u er zelf zo min mogelijk omkijken naar. Ondertussen weet u zeker dat u profiteert van gedegen advies op maat en weet u zeker dat u direct de juiste keuze maakt. Zo stapt u alvast een stuk sneller over op mobiel werken en profiteert u snel van alle voordelen daarvan.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.