Zo houdt u uw smartphone in topconditie

5 juli 2019
SmartphonegrootteZonder smartphone zijn we tegenwoordig nergens meer. U wilt dan ook zeker weten dat uw device beschikbaar is als u hem nodig hebt. Dat doet u door uw smartphone zowel van binnen als buiten goed te verzorgen. Dat kan op veel verschillende manieren. Een vijftal voorbeelden waardoor u uw bereikbaarheid eenvoudig kunt waarborgen.

1. Let op de schadebestendigheid
Deze tip is vooral handig als u op zoek bent naar een nieuwe smartphone. Veel premium modellen, zoals de Samsung Galaxy S10, zijn voorzien van een IP68-certificering. Deze toont aan dat het toestel stof- en waterdicht is. Een ongeluk zit in een klein hoekje, en dan is dit soort bescherming wel zo fijn om te hebben.

2. Gebruik een smartphonecover
Veel moderne smartphones zijn vervaardigd uit premium materialen die het device een luxe uitstraling geven, zoals glas en metaal. De keerzijde is echter dat smartphones niet bijzonder goed bestand zijn tegen stootjes of valpartijen. Het is daarom verstandig een beschermende smartphonecover te gebruiken. De kans op schade zoals krassen en gebarsten schermen wordt hiermee al aanzienlijk verminderd. Een kleine investering die veel grotere kosten kan voorkomen.

3. Maak uw smartphone regelmatig schoon
Uw smartphone beschikt over verschillende in- en uitgangen. Denk aan de microfoon, de luidsprekers, de koptelefoonaansluiting en de USB-aansluiting. Deze kunnen ongemerkt vuiligheid zoals stof verzamelen. Maak ze daarom regelmatig schoon, zodat de functionaliteit niet in het geding komt. Dat kunt u het beste doen met een droge (oude) tandenborstel. Gebruik nooit scherpe, harde voorwerpen zoals tandenstokers of naalden.

4. Kies voor beheer op afstand
Malware en hacks, maar ook verlies en diefstal, kunnen nadelige gevolgen hebben voor de werking van uw device en de veiligheid van uw data. Het is daarom verstandig om uw toestel op afstand te kunnen beheren. Android-smartphones kunnen via Google’s ‘Vind mijn apparaat’ op afstand worden gelokaliseerd. Ook vergrendelen en wissen behoren tot de mogelijkheden. Voor zakelijk gebruik kan de IT-beheerder dit doen via een Mobile Device Management (MDM)-oplossing.

5. Ga slim om met de batterij
Uw batterij bepaalt voor een groot deel uw smartphone-ervaring. Om de sterkte ervan te waarborgen is het slim om verstandig om te gaan met het gebruik ervan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw smartphone niet te lang wordt blootgesteld aan hitte. Dat is schadelijk voor de batterij en kan de functionaliteit na verloop van tijd aanzienlijk beperken. Ook is het verstandig een originele oplader te gebruiken. Daarmee weet u zeker dat de batterij op de juiste manier wordt opgeladen.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.