Zo houdt u uw data doorlopend veilig

11 maart 2019
people-coffee-tea-meetingU wilt natuurlijk voorkomen dat uw zakelijke data op straat komt te liggen. Datalekken kunnen immers vervelende gevolgen hebben voor uw continuïteit en imago. Het voorkomen van dit soort ellende omvat meer dan alleen de juiste technische securitymaatregelen. Vijf tips waarmee u snel de databeveiliging binnen uw organisatie verbetert.

Train uw medewerkers 
Veel securityrisico’s zijn het gevolg van onveilig handelen van medewerkers. Door hen bewust te maken van mogelijk onveilige handelingen kunt u een hoop schade voorkomen. Train hen bijvoorbeeld op het herkennen van phishing-mails of mogelijk schadelijke apps. Wijs hen daarnaast op de risico’s van openbare, onbeveiligde wifi-netwerken. Daardoor is er minder kans dat u te maken krijgt met zaken als hacks, malware en ransomware.

Maak regelmatig back-ups 

Het is erg verstandig om regelmatig een kopie te maken van uw zakelijke data. Denk aan een back-up in de cloud of een opslaglocatie die niet direct aan het netwerk gekoppeld is. In het geval van een netwerkstoring blijft uw data daardoor beschikbaar. Dat houdt u productief en vermindert de kans dat gevoelige informatie verloren gaat.

Voer regelmatig updates uit
IT en cybercrime zijn twee zaken die constant in ontwikkeling zijn. Uw security moet mee kunnen bewegen met deze ontwikkeling. Verouderde software en een gebrek aan kennis kunnen uw IT kwetsbaar maken. Zorg er daarom voor dat u regelmatig updates uitrolt en uw gehele security regelmatig even tegen het licht houdt. Zo ziet u direct of uw security past bij het dreigingsniveau en of er wellicht aanpassingen moeten worden gedaan. Zo loopt u nooit achter de feiten aan.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.