Zo houdt u grip op het dataverbruik van uw iPhone

29 oktober 2018
iphonexDe smartphone wordt voor steeds meer verschillende taken ingezet. Dat zorgt voor een almaar toenemend dataverbruik. Dat kunt u opvangen met ruime databundels, maar natuurlijk wilt u ook gewoon grip houden op uw dataconsumptie. Een aantal tips waarmee u dit snel voor elkaar krijgt.

Back-up via wifi
Het periodiek back-uppen van uw bestanden naar de cloud kan een flinke aanslag op uw dataverbruik opleveren. Stel daarom in dat back-ups alleen kunnen worden gemaakt als u verbonden bent met wifi. Zo blijven uw bestanden toch veilig zonder uw mobiele databundel uit te putten.

Schakel ongebruikte apps uit
Vaak wordt gedacht dat apps af worden gesloten als we ze wegklikken. Dat is niet zo; op de achtergrond blijven ze gewoon aanstaan en verbruiken daardoor ongemerkt data. Sluit apps daarom altijd op de correcte wijze af. Dat doet u door op de thuisknop te drukken als de app geopend is. Op de iPhone X doet u dat door vanaf de onderkant van het scherm naar boven te vegen.

Maak gebruik van openbare hotspots
Tegenwoordig kunt u op veel openbare plekken gebruikmaken van openbare wifi. Handig, want het gebruik daarvan kost u geen data. Zorg er wel voor dat uw iPhone goed beveiligd is met een mobile device management-oplossing. Openbare wifi-netwerken zijn namelijk niet altijd even veilig.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.