Zo eenvoudig is de overstap naar hosted telefonie

31 oktober 2018
vastebureautelefoonOver minder dan een jaar komt er een eind aan ISDN. Op 1 september 2019 trekt KPN de stekker eruit. Met hosted telefonie beschikt u over een toekomstbestendig alternatief. En overstappen is helemaal niet zo moeilijk als u misschien denkt. Doorloop de volgende vijf stappen en ook u profiteert snel van alle voordelen die hosted telefonie biedt.

1. Maak een plan van aanpak

Met hosted telefonie wordt de telefooncentrale vervangen door een oplossing in de cloud. De switch vergt dus enige voorbereiding. Ook het aanleggen en installeren van de oplossing kan wat tijd in beslag nemen. Door van tevoren een plan van aanpak met planning te maken houdt u zicht op dit proces.

2. Kies de gewenste functionaliteiten 
Hosted telefonieoplossingen bevatten veel verschillende functionaliteiten. Het kan natuurlijk voorkomen dat u sommige functionaliteiten helemaal niet nodig hebt. Maak van tevoren een overzicht van de functionaliteiten die u wilt gebruiken. Het is verstandig om dit samen met collega’s te doen, zodat u de behoeften in kaart kunt brengen. Door alleen de functionaliteiten te kiezen die je gebruikt betaalt u nooit te veel. Opschakelen kan altijd nog.

3. Inventariseer de benodigde hardware 
Hosted telefonieoplossingen zijn online oplossingen die gebruikmaken van de cloud. Uw IT-omgeving moet hier natuurlijk op zijn voorbereid. Check dus of u bijvoorbeeld genoeg bandbreedte hebt, en of u bedrijfsnetwerk voldoet aan de eisen. Kijk ook welke hardware u eventueel nog nodig zou hebben. Vanzelfsprekend is het verstandig hier specialistisch advies over in te winnen.

4. Check de voorwaarden 
Er zijn veel verschillende hosted telefonieoplossingen. Dat betekent ook dat er vaak verschillende looptijden, vormen van support en kostenmodellen beschikbaar zijn. Door een afweging te maken tussen deze zaken kiest u snel een oplossing die past bij uw wensen, eisen en budget.

5. Oplevering 
Na het doorlopen van de bovenstaande stappen is het tijd voor de daadwerkelijke switch. Die moet natuurlijk niet ten koste gaan van uw zakelijke continuïteit. Plan de migratie daarom nauwkeurig in. Zo minimaliseert u de gevolgen voor uw productiviteit en profiteert u organisatie snel van alle voordelen.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.