Zo blijft uw data ook tijdens de wintersport veilig

23 januari 2019
dc61277351e7039e0afb9533bc61c0f0snow-mountain-phoneIn het eerste kwartaal van het jaar wordt er vaak even wat tijd vrijgemaakt voor de wintersport. Ook tijdens uw avonturen op de lange latten wilt u zakelijk een oogje in het zeil kunnen houden. Uw zakelijke data wit u daarbij natuurlijk zo veilig mogelijk houden. Met deze tips gaat dat zeker lukken.

Installeer de laatste security-updates
Software-updates helpen het besturingssysteem en andere apps op uw smartphone en laptop veilig te houden. Ze dichten namelijk kwetsbaarheden die kunnen worden misbruikt door cybercriminelen. Check daarom voordat u vertrekt of er nog updates zijn en installeer deze direct. Zo geniet u alvast een stuk zorgelozer van uw vakantie.

Pas op met openbare wifi 

Zeer waarschijnlijk biedt uw vakantieadres gratis wifi aan tijdens uw verblijf. Handig en kostenefficiënt. Pas echter wel op met het gebruik ervan. Het kan maar zo zijn dat deze verbinding niet erg veilig is. Zorg er daarom voor dat uw device is voorzien van een Mobile Device Management (MDM)-oplossing. Ook is het slim een VPN-verbinding in te schakelen. Dit is een extra beveiligde verbinding die cybercriminelen effectief buiten de deur houdt. Het gebruik van openbare wifi wordt zo een stuk veiliger.

Zet een eigen hotspot op 
Om direct zeker te zijn van sterke dataveiligheid kunt u een eigen mobiele hotspot opzetten. Hierbij kunt u internetten op uw laptop via de databundel van uw smartphone. U bent hiermee verzekerd van een supersnelle en zeer veilige verbinding. Zorg er wel voor dat u beschikt over een databundel die ruim genoeg is voor uw databehoeften. U kunt anders al snel te maken krijgen met hoge kosten.

Gebruik een cover en screenprotector 
Op vakantie, en zeker tijdens de wintersport, hebt u vaak een verhoogd risico op schade. Gebruik daarom altijd een screenprotector en een beschermende cover. Uw smartphone is hiermee beter bestand tegen valpartijen en stootjes. Zo blijft uw smartphone in goede conditie en voorkomt u dat u geen toegang meer hebt tot data op dit device.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.