Zo beveiligt u zich tegen smartphonehackers

2 september 2019
smartphone-man-snowDe smartphone is voor velen het belangrijkste device op de werkplek. Het veilig houden van de data op dit device is dan ook van het grootste belang. Moeilijk? Welnee. Het sterk beveiligd houden kan op allerlei manieren. Een vijftal praktische tips waarmee u hackers effectief buiten de deur houdt.

1. Rol regelmatig updates uit 
Het periodiek updaten van de firmware en apps behoort tot een van de makkelijkste manieren om u te weren tegen hackers. Deze updates dichten kwetsbaarheden, waardoor deze niet meer misbruikt kunnen worden door kwaadwillenden. Het is dan ook erg verstandig updates uit te rollen zodra deze beschikbaar zijn.

2. Gebruik alleen goedgekeurde apps 

Niet iedere app gaat even netjes om met databeveiliging en privacy. Veel apps hebben toegang tot data die helemaal niet nodig is voor de werking ervan. Het is daarom verstandig om richtlijnen op te stellen over het gebruik van apps. Eventueel zou u een eigen apps store kunnen inzetten van waaruit goedgekeurde apps kunnen worden gedownload. Zo minimaliseert u het risico op dubieuze apps op de smartphone.

3. Automatisch blokkeren en wissen van data 
Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat uw smartphone verloren of gestolen raakt. In dat geval wilt u niet dat uw data in verkeerde handen valt. Gebruikt u een Android-toestel, zoals de Samsung Galaxy Note10? Dan kunt u in uw Google-account instellen dat uw toestel automatisch wordt geblokkeerd en gewist. Ook veel Mobile Device Management-oplossingen (zoals Knox) bieden deze optie.

4. Maak gebruik van VPN en 4G 
Openbare wifi is handig, maar niet altijd even veilig. Vooral de zakelijke gebruiker doet er goed aan hier zo min mogelijk gebruik van te maken. Deze netwerken kunnen immers door hackers worden misbruikt om in te breken op verbonden telefoons. In plaats daarvan kunt u beter een VPN-verbinding of 4G gebruiken. Via deze verbindingen kunnen hackers geen toegang krijgen tot uw smartphone.

5. Stel een kioskmodus in 
Met de kioskmodus kunt u het gebruik van het toestel zo ver beperken als u zelf wilt. Alle functionaliteiten ‒ zoals app-gebruik, verbindingen en zelfs de mogelijkheid tot het uitvoeren van factory resets ‒ kunnen worden aangepast. Een uiterst krachtige manier om uw toestel te beveiligen tegen spiedende ogen.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.