Vijf tips om nog meer uit Android te halen

5 november 2018
Man_using_smartphone-300x172Uitgebreid, gebruiksvriendelijk en personaliseerbaar. Het zijn slechts drie kenmerken die van Android een zeer geliefd besturingssysteem maken. Er zijn talloze opties voor slimmer toestelgebruik, waaronder een aantal die bij minder gebruikers bekend zijn. Dat maakt ze niet minder interessant. Integendeel zelfs. Vijf minder bekende opties waarmee u nog meer uit je Android-toestel haalt.

Energiebesparende modus voor apps 
U kunt instellen dat apps minder energie verbruiken. Ga hiervoor naar het instellingenmenu en kies Apparaatonderhoud. Kies Batterij en klik op de drie puntjes rechtsboven. Ga vervolgens naar Geavanceerde Instellingen en activeer de optie Energieverbruik app.

Automatische batterijbesparing 
Er is een besparende modus die automatisch wordt geactiveerd bij een bepaald batterijpercentage, dat u zelf kunt instellen. Deze optie vindt u door naar het Instellingenmenu te gaan en op Batterij te klikken. Druk vervolgens op Batterijbesparing en activeer de optie Automatisch inschakelen. Geef vervolgens aan bij welk percentage de modus aan moet gaan.

Instellen van veilige locaties 

Android is voorzien van de Smart Lock-functie. Hiermee kunt u instellen dat u uw telefoon niet hoeft te ontgrendelen op bepaalde locaties, zoals thuis. Dat komt het gebruiksgemak ten goede. U vindt deze optie door naar het Instellingenmenu te gaan en vervolgens op Beveiliging en schermvergrendeling te klikken. Druk dan op Smart Lock, ontgrendel de telefoon en stel Smart Lock in.

Aanpassen van lettergrootte

Het kan weleens voorkomen dat u moeite hebt om de kleine letters op het smartphonedisplay te lezen. Dat kunt u oplossen door de lettergrootte aan te passen. Ga naar het Instellingenmenu, druk op Weergave en vervolgens op Weergavegrootte. Onder Lettergrootte kunt u kiezen uit een aantal verschillende lettergroottes.

Overzicht in uw instellingen 
Als u in Android van bovenaan het scherm naar beneden swipet krijgt u een instellingenmenu te zien. Dat is de meeste gebruikers wel bekend. Maar wist u ook dat u de inhoud van dit menu kunt aanpassen? Open het menu en klik op de drie puntjes rechtsboven. Druk vervolgens op Knopvolgorde. Door te vegen voegt u instellingen toe, of verwijdert u deze. Ook kunt u de indeling van het menu aanpassen. Zo brengt u snel wat meer overzicht aan in dit menu.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.