Vijf stappen bij de switch naar hosted telefonie

2 augustus 2019
man-woman-work-cloudDe dag dat er een einde komt aan ISDN 1/2 komt steeds dichterbij. Het is dan ook hoog tijd om over te stappen naar een hosted telefonie-oplossing. Maar hoe doet u dat? Waar moet u zoal op letten? Geen paniek, overstappen is niet moeilijk. Door de volgende vijf punten aan te houden profiteert ook u snel van de vele voordelen van deze toekomstbestendige telefonievorm.

Stap 1: stel een plan van aanpak op 
Met hosted telefonie verhuist uw telefooncentrale naar de cloud. Uw telefonie wordt daardoor in verregaande mate gedigitaliseerd. Het vormgeven, aanleggen en installeren kan daarom wat tijd in beslag nemen. Maak daarom van tevoren een planning, zodat u weet waar u aan toe bent.

Stap 2: bepaal de gewenste functionaliteiten 
Hosted telefonie biedt veel meer functionaliteiten en mogelijkheden dan traditionele telefonie. Dat wil echter niet zeggen dat u al die functionaliteiten meteen wilt of moet gebruiken. Bespreek samen met uw collega’s welke functionaliteiten jullie willen benutten. Door de behoeften met elkaar af te stemmen komt u snel tot de beste oplossing. Opschakelen kan later natuurlijk altijd nog.

Stap 3: kijk welke hardware u nodig hebt 
Doordat hosted telefonie digitaal verloopt kan de belasting op uw bedrijfsnetwerk toenemen. Uw IT moet dat natuurlijk wel aankunnen. Controleer daarom vooraf of uw IT up-to-date is, en of er eventueel aanpassingen nodig zijn. Het is natuurlijk altijd verstandig om hier specialistisch advies over in te winnen.

Stap 4: kies de oplossing 
In deze stap kiest u de oplossing die het beste past bij uw wensen en eisen. Kijk naast de oplossing ook altijd even naar de randvoorwaarden. Denk bijvoorbeeld aan het kostenmodel, de looptijd, serviceverlening en andere zaken; belangrijke zaken die veel invloed hebben op het gebruik en de succesvolle inzet van de oplossing.

Stap 5: oplevering 
Na het doorlopen van de vier voorgaande stappen is het tijd voor de overstap. Natuurlijk wilt u dat de bereikbaarheid en productiviteit van uw medewerkers er zo min mogelijk onder te lijden heeft. Plan de migratie daarom nauwkeurig in. Zo minimaliseert u de gevolgen van de overstap en komt de continuïteit niet in het geding.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.