Vijf slimme tips voor de IT-afdeling

5 juni 2019
business-man-outfitU wilt natuurlijk zoveel mogelijk meerwaarde halen uit uw IT-inrichting. Door rekening te houden met een aantal zaken kunt u de productiviteit, medewerkerstevredenheid en databeveiliging optimaal houden. Een vijftal voorbeelden waarmee u het maximale uit uw IT haalt.

Stel de gebruiker centraal 
Medewerkers die beschikken over de juiste devices kunnen hun werkzaamheden sneller en efficiënter invullen. Het is daarom verstandig om te kiezen voor werkplekken op maat. Zo profiteert iedere medewerker van een werkplek die aansluit bij zijn werk en persoonlijke voorkeur.

Houd IT beheersbaar 
Binnen veel organisaties is de IT-omgeving een verzameling losse componenten van verschillende aanbieders. Dat zorgt niet altijd voor de meest optimale inrichting. Een wirwar aan devices, apps en andere onderdelen kan uitdagingen opleveren op het gebied van productiviteit, veiligheid en beheer. Probeer daarom rechtlijnigheid aan te brengen en overbodige of verouderde devices te verwijderen. Daarmee houdt u uw IT beheersbaar en vermindert u de risico’s op incidenten.

Kies voor mobiliteit
Uit diverse onderzoeken, waaronder door het CBS, blijkt dat mobiel werken een positief effect heeft op de productiviteit. Medewerkers die kunnen bepalen waar en wanneer zij werken, ervaren een betere werk-privébalans en zijn productiever. Dat doet wonderen voor de productiviteit voor uw organisatie. Overstappen naar mobiel werken is daarom vaak een goed idee.

Neem de juiste securitymaatregelen 
Sterke security is tegenwoordig een absolute voorwaarde om productief te blijven. De juiste maatregelen helpen uw zakelijke data binnenboord te houden. Zorg er daarom voor dat uw security altijd up-to-date is. Rol software-updates zo snel mogelijk uit en dicht eventuele kwetsbaarheden. Werken uw collega’s mobiel, kies dan altijd voor een mobile device management-oplossing. Ook voor uw securityvraagstukken is het slim om specialistische hulp in te winnen. Zo weet u zeker dat u nooit achter de feiten aanloopt.

Kijk vooruit
Uw IT speelt een belangrijke rol in de processen van uw bedrijf. Kijk daarom ook vooruit. Wat zijn uw plannen en doelstellingen voor de toekomst? Wat hebben uw medewerkers straks nodig om mee te kunnen bewegen met ontwikkelingen in de markt? Door hier rekening mee te houden kunt u uw IT toekomstbestendig inrichten. Ook hier geldt: met specialistische hulp bent u in één keer verzekerd van de beste oplossing.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.