Vijf redenen om te kiezen voor managed print

12 augustus 2019
man denkenVrijwel alle IT kan tegenwoordig als dienst worden afgenomen. Dat geldt ook voor de printomgeving. Onder de naam managed print worden u alle werkzaamheden hierbij uit handen genomen. En dat levert meer voordeel op dan u misschien denkt. Een vijftal voorbeelden van de vele voordelen die managed print kan bieden.

Flexibele kostenmodellen
Waarschijnlijk willen uw printbehoeften nog weleens wisselen. De ene keer is uw papier- en inktverbruik wat hoger dan de andere keer. U wilt daarbij natuurlijk wel efficiënt omgaan met uw kosten. Managed print maakt het mogelijk. Het kostenmodel wordt namelijk periodiek aangepast aan uw behoeften. U profiteert daardoor altijd van de beste deal.

Beheer op afstand
Netwerkprinters kunnen op afstand worden beheerd. Daardoor kan er altijd zicht worden gehouden op de functionaliteit en security van de printomgeving. Het maakt het makkelijk om de printomgeving op afstand te beheren. Updates en andere beheertaken worden gewoon via het netwerk uitgerold. U bent daardoor verzekerd van efficiënt onderhoud op momenten dat het ook echt nodig is. Zo loopt u als organisatie nooit achter de feiten aan.

De zekerheid van professionele security
Netwerkprinters maken deel uit van het bedrijfsnetwerk en zijn daardoor kwetsbaar voor aanvallen. Zeker als de printers niet goed beveiligd zijn kunnen cybercriminelen eenvoudig toegang verkrijgen tot de rest van het netwerk. Met managed print komt ook hier een einde aan. Veel netwerkprinters beschikken over hoogwaardige securitytoepassingen. Bovendien worden er regelmatig security-updates op afstand uitgerold. Uw printomgeving is daardoor altijd erg sterk beveiligd.

Veilige verwerking van restdata

Aan het einde van de lifecycle is uw printomgeving aan vervanging toe. Het kan voorkomen dat er restdata achterblijft op de harde schijven van de printer. Mede in het kader van de GDPR mag deze data natuurlijk niet op straat komen te liggen. Bij managed print weet u zeker dat deze data op gecertificeerde wijze wordt verwijderd. Het risico op datalekken wordt ook op deze manier voorkomen.

Duurzamere invulling van uw IT
Managed print laat u veel efficiënter gebruikmaken van papier, inkt en hardware. Daardoor gaat u verspilling tegen en bereikt u een optimale Total Cost of Ownership. Deze efficiënte invulling van de lifecycle is een mooi voorbeeld van duurzaam ondernemen. Dat draagt bij aan een verantwoord MVO-beleid, en dat is onder klanten tegenwoordig een grote pre.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.