Veel bedrijven kwetsbaar voor cyberaanvallen

4 oktober 2019
adult-business-cellphone-2422289De helft van de bedrijven is onvoldoende weerbaar tegen cyberaanvallen. Dat blijkt uit het Threat Landscape Report van CyberArk. Voor cybercriminelen is het kinderspel om toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk van deze bedrijven. Het is een zorgelijke ontwikkeling in tijden waarin dreigingen alleen maar toenemen.

Veel verschillende risico´s
Het type dreigingen voor de dataveiligheid is tegenwoordig zeer divers. Daarbij gaat het om zowel dreigingen van buitenaf als binnenuit. Het zijn vooral hackers die angst inboezemen; 78 procent van de organisaties beschouwt dit als het grootste risico voor het bedrijfsnetwerk. Ook ransomware blijft een serieuze bedreiging, aldus 59 procent van de respondenten. Georganiseerde misdaad en zogenaamde hacktivisten zijn voor 46 procent van de organisaties een punt van aandacht. 41 procent van de organisaties geeft aan dat eigen medewerkers risico’s opleveren.

Beveiliging niet altijd allesomvattend
Ondanks de dreigingen krijgt security lang niet de aandacht die het verdient. 84 procent van de respondenten meldt dat de beveiliging van zakelijke IT kwetsbaarheden bevat. Ook heeft slechts 49 procent van de bedrijven een securitystrategie in werking. Helemaal opvallend is dat 41 procent van de bedrijven meldt hun securitybeleid niet aan te zullen passen na een geslaagde aanval. Zij zijn eventueel zelfs bereid een boete te betalen wanneer zij de AVG daarmee overtreden. Een curieuze zaak, omdat zij daarmee hun data en financiële positie moedwillig te grabbel gooien.

Beschouw security als topprioriteit
Tegenwoordig kunt u simpelweg niet langer om sterke security heen. Het dreigingsniveau is dusdanig dat security altijd een prioriteit zou moeten zijn. Inbreuk op data kan immers verregaande gevolgen hebben voor uw continuïteit, productiviteit en bedrijfsimago. Om die reden wordt het uitbesteden van security steeds populairder. Hiermee gaat u op een slimme manier om met het steeds complexere securityvraagstuk. Ondertussen profiteert u van professionele security op basis van hoge standaarden. Uw data is daardoor sterk beveiligd tegen allerlei soorten dreigingen. En het belangrijkste: uw dienstverlening naar de klant blijft van een hoog niveau.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.