Tips voor het kiezen van de ideale smartphone

9 oktober 2019
mobilityZakelijk hebt u tegenwoordig keuze uit veel verschillende smartphones. Van premium toestellen boordevol innovatieve features tot basismodellen ‒ er is een smartphone voor ieder type gebruiker. Dat kan het al snel lastig maken om te bepalen wat voor model het beste bij u past. Een aantal tips om de keuze wat eenvoudiger te maken.

Wat voor type telefoon past bij u?
Een van de belangrijkste factoren bij het maken van de juiste keuze is uw geplande gebruik. Wilt u zorgeloos kunnen multitasken en slaat u vaak grote bestanden op? Dan is een premium smartphone zoals de supersnelle Galaxy S10 een goede keuze. Premium smartphones bieden de beste specificaties rondom performance, opslag, batterij en ontwerp. Vindt u dat allemaal minder belangrijk en wilt u vooral kunnen bellen, browsen en whatsappen? Dan kunt u ook prima uit de voeten met een middenklasser.

Wat is uw budget?
Smartphones zijn er in alle prijsklassen. Logischerwijs zijn de nieuwste en meest premium toestellen ook vaak het duurst. Daar staat wel tegenover dat deze toestellen in de regel meerdere jaren meegaan en optimale prestaties bieden. De meer toegankelijke toestellen zijn vaak iets minder krachtig en toekomstbestendig. Dat komt ook terug in de prijs, die vaak een stuk lager ligt. Stem uw budget daarom af op uw behoeften, dan wordt de keuze algauw veel makkelijker. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een abonnement te nemen inclusief toestel. Daarmee betaalt u uw smartphone in maandelijkse termijnen af.

Welk besturingssysteem past bij u?

Tegenwoordig hebt u eigenlijk nog maar keuze uit twee besturingssystemen: iOS van Apple en Android van Google. iOS is alleen beschikbaar op iPhones. Dit systeem is wat meer afgebakend dan Android, maar is wel heel stabiel en goed beveiligd tegen aanvallen. Android is op toestellen van meerdere fabrikanten beschikbaar. De gebruikersvrijheid en connectiviteitsopties zijn veel groter. Android is wel iets gevoeliger voor aanvallen, hoewel dit met de juiste securitymogelijkheden snel kan worden opgelost. Verder is de keuze er vooral een van persoonlijke voorkeur.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.