Tips voor een betere mobiele dekking op kantoor

12 april 2019
mobilephone-chatTussen de 40 en 60 procent van de mobiele gesprekken vindt op kantoor plaats. Een goede mobiele dekking voor uw belletjes en wifi op kantoor is dan ook wel zo handig. Toch is dit niet altijd vanzelfsprekend. Dit kan onder andere komen door strenge isolatie-eisen van het gebouw. Met de volgende stappen zorgt u voor een optimale mobiele dekking.

Controleer de zwakke plekken
Hebt u last van een matige wifi-verbinding? Dan is het raadzaam te kijken op welke plekken op kantoor er verbeteringen benodigd zijn. Dit kan bepaald worden door het wifi-signaal te meten terwijl u door kantoor loopt. Hoe minder streepjes er zichtbaar zijn, hoe slechter het signaal op die plek is. Op deze manier komt u erachter op welke plekken binnen uw organisatie het signaal versterkt moet worden.

Maak gebruik van een signaalversterker 
Deze apparaatjes verbeteren op een snelle en eenvoudige manier de interne dekking. Een signaalversterker bestaat uit een hoofdantenne en binnenantennes. De hoofdantenne moet geplaatst worden op een plek waar het mobiele signaal het sterkst is. De binnenantennes plaatst u op plekken waar er matig bereik is. De signaalversterker zorgt voor een betere dekking doordat het signaal via de antennes beter verspreid wordt. Zo profiteert u altijd van goede geluidskwaliteit.

Gebruik Voice over Wifi 

Telecomproviders houden zich actief bezig met het verbeteren van de mobiele dekking. Een voorbeeld hiervan is Voice over Wifi. Om gebruik te kunnen maken van deze techniek moet uw smartphone dit wel ondersteunen. Bij Voice over Wifi wordt er automatisch overgeschakeld naar het wifi-signaal wanneer de mobiele dekking slecht is. Hierdoor hebt u altijd automatisch een sterk signaal tot uw beschikking.

Verander van smartphone of provider 

Een slechte dekking kan ook te maken hebben met een zwakke smartphoneantenne of matig mobiel netwerk. In dat geval is het verstandig te veranderen van provider of een andere smartphone aan te schaffen.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.