Tips om effectief te kunnen werken in drukke omgevingen

6 maart 2019
Startup Stock PhotosU kent het wel: u zit met een bomvolle agenda en wilt zo productief mogelijk uw taken verrichten. Helaas werkt uw werkomgeving niet erg mee. Muziek, muisklikken, geluiden van smartphones kunnen u flink uit uw concentratie houden. Met deze tips gaat u die storingsfactoren effectief te lijf.

1. Maak afspraken met uw collega’s 
Wat voor de een normaal gedrag is, kan voor u storend zijn. Collega’s die meefluiten met een liedje op de radio en de hele dag op gehoorafstand bellen zijn daarvan voorbeelden. Door deze zaken simpelweg met elkaar te bespreken kunt u veel frustratie al snel voorkomen.

2. Pas uw werkplek aan 
Een van de meest logische maatregelen is het aanpassen van de werkplek om hinder te voorkomen. En dat is vaak helemaal niet zo moeilijk. Een effectieve manier is om schotten te plaatsen tussen afzonderlijke bureaus, werkplekken te verplaatsen en planten neer te zetten. Merkt u dat uw werkomgeving echoot? Vul dan de muren op of werk met geluidwerende isolatie. Een beetje creativiteit kan concentratieproblemen wegnemen.

3. Zet zoveel mogelijk geluiden uit 
Berichtjes op de smartphone, het geluid van binnenkomende mails en de radio die net even te hard staat. De werkplek is vaak een bron van verstorende geluiden. De simpele maar doeltreffende oplossing: zet zoveel mogelijk geluid uit. Zet uw smartphone en laptop op de stille stand, en zet desnoods een geluidwerende koptelefoon op.

4. Focus u op één taak 

Een drukke omgeving kan ook te maken hebben met een overvloed aan taken en e-mails. Stel daarom een prioriteitenlijstje op, zodat u weet wanneer u aan welke taak moet werken. Focus u vervolgens op een enkele taak. Zo werkt u het snelst naar resultaat toe.

5. Werk flexibel
De mobiele medewerkers onder ons weten het al langer; uw eigen werkplek kiezen lost een hoop problemen op. Thuiswerken kan bijvoorbeeld veel rustiger zijn dan op kantoor, waardoor u productiever werkt. Bovendien is het goed voor de werk-privébalans van u en uw collega’s. Werkt u nog niet mobiel? Dan is het zeker aan te raden toch eens te kijken naar de mogelijkheden.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste mobiele oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.