Tips bij het kiezen van een nieuwe smartphone

16 november 2018
smartphone-note9-useHet aantal verschillende smartphones waar u uit kunt kiezen is bijna niet meer bij te houden. Van basistoestellen tot supergeavanceerde premium devices, er is een toestel voor ieder type gebruiker. Maar hoe weet u nu welke het best bij u past? Een aantal aandachtspunten.

Wat voor type telefoon past bij mij? 
Gebruikt u veel apps en wilt u moeiteloos kunnen multitasken? Dan doet u er goed aan te kiezen voor een premium smartphone, zoals de Galaxy S9 of iPhone X. Premium toestellen beschikken namelijk over de snelste processoren en het meeste werkgeheugen. Daardoor is intensief gebruik geen probleem. Gebruikt u uw toestel eigenlijk alleen voor bellen en appen, dan kunt u ook met een middenklassemodel uit de voeten.

Wat is mijn budget? 
Smartphoneprijzen lopen erg uiteen. Premium modellen zijn wat duurder, maar bevatten doorgaans wel de beste functionaliteiten en zijn vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardige materialen. Middenklassers zijn wat goedkoper, wat u vaak terugziet in de functionaliteit. Kijk dus goed naar wat u wilt en kunt besteden. Smartphones kunnen natuurlijk ook in combinatie met een abonnement worden afgenomen, waarbij toestelkosten in het maandbedrag zijn verrekend. Dat kan de aanschaf wat behapbaarder maken.

iOS of Android? 

Apple’s iOS en Google’s Android zijn tegenwoordig de enige twee serieuze zakelijke opties op het gebied van besturingssystemen. De keuze is vooral een persoonlijke. iOS biedt iets minder gebruikersvrijheid dan Android, maar is op sommige punten weer wat stabieler. Win advies in over de verschillen en bepaal op basis daarvan welk besturingssysteem het best bij u past.

Hoe zit het met de batterijlevensduur? 

U wilt natuurlijk zo bereikbaar mogelijk zijn voor klanten en collega’s. Een sterke batterij is dan wel een belangrijke voorwaarde. De kracht van de batterij wordt uitgedrukt in milliampère-uur (mAh). Hoe hoger dit cijfer, hoe langer de levensduur van de batterij. Natuurlijk is het ook verstandig navraag te doen over energiebesparende opties op de smartphone.

Hoe belangrijk vind ik het ontwerp? 
Last but not least ‒ het design. Het oog wil tenslotte ook wat. Premium smartphones zoals de iPhone X en Samsung Galaxy S9 zijn wat luxer en strakker afgewerkt. Ook zijn deze devices goed bestand tegen stof en water. Daardoor zien ze er wat professioneler en robuuster uit dan middenklassemodellen, hoewel het verschil steeds kleiner lijkt te worden.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste mobiele oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.