Snel een back-up maken doet u zo

10 mei 2019
7K0A0116Als organisatie hebt u ontzettend veel belangrijke digitale data. Deze data staat tegenwoordig op steeds meer devices, zoals de computer op kantoor, laptops en smartphones van uw medewerkers. Een mogelijkheid om data veilig te houden is het maken van back-ups. Een aantal manieren om snel een goede back-up te maken.

Waarom back-ups belangrijk zijn 
Voor de bedrijfsvoering is het belangrijk dat zakelijke gegevens altijd beschikbaar zijn. Een back-up ondersteunt u hierin. Hiermee voorkomt u dat uw gegevens kwijtraakt in het geval van cybercrime, verlies, diefstal of defecten. Zo kan belangrijke verloren informatie weer terug worden gehaald en blijft continuïteit gewaarborgd binnen uw organisatie.

Zo maakt u een back-up vanaf uw laptop 

Een back-up maken van de informatie op uw laptop kan op verschillende manieren. Twee daarvan zijn via externe harde schijven en via de cloud. Het is altijd slim om gebruik te maken van beide manieren. Zorg er wel voor dat de externe harde schijven niet continu zijn aangesloten op uw laptop. Dit maakt ze namelijk alsnog kwetsbaar voor online dreigingen. Op het gebied van cloudback-up kunt u tegenwoordig kiezen uit veel professionele oplossingen. Er is altijd wel een oplossing die bij uw specifieke organisatie past.

Zo maakt u een back-up vanaf uw smartphone 
Vrijwel alle zakelijke smartphones bieden gratis automatische cloudback-up. Denk aan de Samsung Cloud en iCloud op iPhones. In het instellingenmenu van beide type smartphones kunt u deze activeren. Er wordt dan automatisch periodiek een back-up gemaakt van de data op uw smartphone. Om helemaal zeker van uw zaak te zijn is het slim te kiezen voor een professionele, betaalde back-upoplossing. Deze zijn in de regel op gecertificeerde wijze beveiligd, waardoor uw datasecurity wordt geoptimaliseerd. Ook op dit gebied is er tegenwoordig ruime keuze.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.