Samsung presenteert vouwbare smartphone

25 februari 2019
5Samsung heeft zijn eerste vouwbare smartphone onthuld, de Samsung Galaxy Fold. Hiermee voegt het bedrijf een nieuwe categorie toe aan zijn smartphoneportfolio. Het device combineert de mogelijkheden van een tablet en die van een smartphone. Daardoor ontstaan veel nieuwe mogelijkheden op het gebied van productiviteit en multitasking.

Het beste van beide werelden 
De Galaxy Fold oogt als een smartphone in de Galaxy S-lijn. Door het toestel open te klappen neemt het echter de vorm aan van een tablet. Het flexibele display is gemaakt van een buigzaam materiaal dat het 50 procent dunner maakt dan traditionele displays. Het openklappen lijkt op dat van een boek, waarbij een subtiel scharnier ervoor zorgt dat het device volledig kan worden gesloten.

Beeld en geluid van hoge kwaliteit 
Op het gebied van beeld en geluid biedt de Galaxy Fold veel interessants. Het display op de voorzijde meet 4,6 inch en is voorzien van een HD+ Super AMOLED-display met een 21:9-kijkverhouding. Het opengeklapte Dynamic AMOLED-display is maar liefst 7,3 inch groot. Daarmee is het scherm Samsungs grootste smartphonedisplay tot nu toe. Het grote scherm en de door AKG afgestemde stereospeakers zouden voor een optimale beeld- en geluidservaring moeten zorgen.

Krachtige hardware 
Het toestel heeft een octacore processor en 12 GB werkgeheugen, wat garant staat voor supersnelle prestaties. Standaard is er 512 GB opslag aan boord, wat niet kan worden uitgebreid. De krachtige hardware wordt aangevuld met een passende batterij van 4380 mAh. De Galaxy Fold draait op Android 9.0 en ondersteunt zowel draadloos opladen als snel opladen via Fast Charging.

Uitgebreide camerafunctionaliteit 
De Galaxy Fold stelt ook op cameragebied niet teleur. Er is een 10-megapixelcamera op de cover voor het maken van selfies. Aan de achterzijde bevinden zich drie camera’s; twee van 12 megapixel voor standaardfoto’s en inzoomen, en een 16-megapixel Ultra Wide Camera. Daar komt nog eens een dubbele frontcamera bij van 10 en 8 megapixel. De Galaxy Fold heeft daarmee alles aan boord om in alle omstandigheden goede foto’s te kunnen maken.

Beschikbaarheid 
De Galaxy Fold is vanaf het tweede kwartaal van 2019 beschikbaar in de kleuren Space Silver, Cosmos Black, Martian Green and Astro Blue.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.