Samsung koploper op de zakelijke mobiele markt

2 oktober 2017
samsunggalaxynote8De markt voor zakelijke mobiele devices heeft in het tweede kwartaal van 2017 weer een groei laten zien. Na een aantal magere kwartalen nam de verkoop van zowel tablets als smartphones weer toe. Dat concludeert marktonderzoeksbureau Strategy Analytics in een kwartaalrapport. Samsung toonde zich opnieuw marktleider op het gebied van de zakelijke smartphone. Het succes van de Samsung Galaxy S8 heeft hier zeer waarschijnlijk flink aan bijgedragen. Toch is de strijd met Apple nog zeker niet gestreden.

Verkopen stijgen wereldwijd 
In totaal werden er in Q2 2017 124,4 miljoen zakelijke mobiele devices verkocht. Het leeuwendeel hiervan zijn smartphones. Hiervan gingen er 107,1 miljoen over de toonbank. Dit is 6,1 procent meer dan een kwartaal eerder. Samsung zag de verkopen stijgen, terwijl grote concurrent Apple genoegen moest nemen met een afzetdaling van 11 procent. Het aantal verkochte zakelijke tablets kwam uit op 17,3 miljoen, een groei van 7,5 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De onderzoekers stellen echter wel dat de verkopen van tablets op de middellange termijn kunnen gaan dalen. Dit zou het gevolg zijn van de langere levensduur van devices en de invloed van de nieuwe data- en privacywetgeving GDPR.

iOS en Android domineren markt 

Apple’s iOS en Google’s Android zijn al jaren met afstand de populairste besturingssystemen voor mobiele devices. De onderzoekers verwachten dat de markt steeds meer zal worden verdeeld tussen deze twee systemen. Dit komt doordat steeds minder fabrikanten smartphones aanbieden met Windows 10. Het besturingssysteem van Microsoft leek enige tijd een serieuze derde speler te worden, maar bleek de strijd met iOS en Android toch niet voldoende aan te kunnen. Het marktaandeel van andere besturingssystemen, zoals BlackBerry OS, is minimaal en vormt dus geen bedreiging.

Verwachtingen voor de toekomst 

Samsung wist in het tweede kwartaal van 2017 hoge ogen te gooien met de Samsung Galaxy S8. Het nieuwste model uit de premium Galaxy-lijn combineert snelheid met innovatieve functies en een hoge mate van beveiliging. Dit heeft van de smartphone dan ook een gewild device onder zakelijke gebruikers gemaakt. Hetzelfde geldt voor de Samsung Galaxy Note8, die recenter op de markt verscheen. Toch worden het nog spannende tijden in het laatste kwartaal van 2017. Apple zal dan namelijk twee nieuwe iPhones op de markt brengen: de iPhone 8 en de iPhone X. De iPhone is sinds het eerste model een bijzonder populair zakelijk device. Het mag dan ook worden aangenomen dat beide toestellen de weg naar de zakelijke markt weer prima zullen weten te vinden.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.