Ruim 7,5 miljoen 4G-abonnees in Nederland

17 mei 2016
Man_aan_telefoonKPN, Vodafone en T-Mobile hebben gezamenlijk zo’n 7 miljoen abonnees hebben die gebruikmaken van hun 4G-abonnement. Zo blijkt uit een analyse van Telecompaper. 4G is volledig ingeburgerd bij zowel consumenten als professionals, die door de mobiele technologie overal en altijd kunnen werken.

Flinke stijging aantal 4G-abonnees
Uit de resultaten blijkt dat Tele2 zijn cijfers niet openbaar maakt, maar wel aangaf dat 61 procent van de abonnees gebruikmaakt van 4G via het eigen Tele2-netwerk. Geschat wordt dat dit ruim 530.000 gebruikers zijn. In totaal gebruiken dus ruim 7,5 miljoen Nederlanders 4G via een van de vier providers. Dit worden er waarschijnlijk alleen maar meer in de toekomst. T-Mobile en KPN zagen namelijk een stijging van respectievelijk 25 en 13 procent ten opzichte van vorig jaar. Vodafone heeft zijn cijfers dit jaar zelfs verdubbeld.

Ook het datagebruik van 4G neemt fors toe
Niet alleen het aantal abonnees van het 4G-netwerk stijgt, ook het datagebruik neemt toe. Vodafone geeft aan dat zijn 4G-abonnees drie keer meer data gebruiken dan de 3G-abonnees. De 4G-abonnees van KPN gebruikten dit jaar twee keer zoveel data ten opzichte van vorig jaar. Mogelijk zijn deze cijfers ook te danken aan de goede dekking in Nederland. Nederland mag zich, met 84 procent dekking, het op vier na beste land van de wereld noemen wat betreft 4G-dekking.

De zakelijke voordelen van 4G
De voornaamste oorzaak dat 4G steeds populairder wordt, is de hogere snelheid en betere stabiliteit in vergelijking met het 3G-netwerk. Zakelijke gebruikers kunnen hierdoor bijvoorbeeld een conference call uitvoeren zonder hinder. In het verleden zorgde het 3G-netwerk er vaak voor dat gesprekspartners geblokt in beeld kwamen of dat het geluid vastliep. Ook downloaden, uploaden, streamen en online posten gaan sneller. Werknemers zijn niet langer beperkt in hun bereikbaarheid door de trage verbinding of de matige dekking van het netwerk. Dit maakt mobiel werken efficiënter.

4G wordt breder ingezet
Een gevolg van het toenemende aantal 4G-gebruikers is dat ook het aantal gebruikers van een 4G-smartphone stijgt. Het aantal Nederlandse 4G-smartphonebezitters is in 2015 bijna verdubbeld. Ook wordt steeds vaker gebruikgemaakt van 4G in combinatie met een tablet of laptop. KPN, T-Mobile en Vodafone bieden hier data-only-abonnementen voor aan. Deze abonnementen zorgen voor meer flexibiliteit en veiligheid bij mobiel werken; professionals zijn niet langer afhankelijk van een traag en onveilig openbaar wifi-netwerk.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Wilt u meer informatie over de verschillende 4G-abonnementen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.