Nederlandse gemeenten krijgen beurs voor gratis wifi-hotspots

10 juni 2019
pexels-photo-842908Vijftien Nederlandse gemeenten krijgen een beurs om gratis wifi-hotspots op te zetten op openbare plekken. De gunning is onderdeel van het Wifi4EU-project, dat is geïnitieerd door de Europese Unie. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het verder digitaliseren van de maatschappij. Ook zakelijk is deze ontwikkeling erg interessant.

Stimuleren van openbare wifi 
Het initiatief is opgezet om binnen Europa meer gratis openbare wifi-hotspots te creëren. De wifi-hotspots worden geplaatst in openbare ruimtes, bijvoorbeeld bij gemeentehuizen, in stadscentra en in parken. De gunning kwam tot stand op basis van volgorde van inschrijving. Het enthousiasme hiervoor was groot; zo was 98 procent van de beurzen binnen een minuut na opening van de registratie vergeven. In Nederland zullen de gemeenten Bergen (Limburg), Cranendonck, Cuijk, Delft, Den Helder, Eindhoven, Hattem, Heusden, Hof van Twente, Langedijk, Maastricht, Noordenveld, Waddinxveen, West Maas en Waal en Winterswijk een beurs ontvangen.

Wat maakt het initiatief zo belangrijk? 
De maatschappij digitaliseert steeds verder, en het aantal digitale diensten neemt steeds verder toe. Er wordt in toenemende mate gebruikgemaakt van mobiele devices, apps en steeds sneller mobiel internet. Met het initiatief wordt deze ontwikkeling ondersteund. Ook mobiel werken wordt hierdoor makkelijker gemaakt; er kan immers op steeds meer openbare plekken worden gewerkt. Ook kostentechnisch is dat interessant, omdat er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van de eigen mobiele databundel.

Goede beveiliging blijft noodzakelijk 
Gratis openbare wifi biedt veel voordeel, maar toch is voorzichtigheid geboden. Veel gratis wifi-netwerken zijn slecht beveiligd. Dat verhoogt het risico op dreigingen voor de dataveiligheid, zoals hacks en malware. Met een aantal handigheidjes kunt u dit eenvoudig voorkomen. Verbind bijvoorbeeld nooit automatisch met openbare wifi. Daarmee verkleint u de kans dat u gekoppeld bent met een fout wifi-netwerk. Daarnaast is het zeer aan te raden om gebruik te maken van Mobile Device Management. Hiermee is uw device sterk en uitgebreid beveiligd.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.