Nederland in Europese top drie van beste internetverbindingen

4 februari 2019
mac-pc-office-whiteDe internetverbindingen van bedrijven in Nederland behoren tot de wereldwijde top. Dat blijkt uit onderzoek van Destatis, het Duitse Centrale Bureau voor de Statistiek. De stabiliteit en snelheid van zakelijk internet bieden veel kansen om optimaal te profiteren van de toenemende digitalisering.

Hoge snelheden en dekkingsgraad 
Uit het onderzoek van het Duitse instituut blijkt dat Nederland een top-driepositie inneemt op het gebied van stabiel en snel internet. Zo heeft 70 procent van de bedrijven met tien of meer medewerkers een verbinding met een minimale downloadsnelheid van 30 Mbps. Dat is fors hoger dan het Europees gemiddelde van 48 procent. De enige twee landen die hoger scoren zijn Zweden en Denemarken. In deze landen ligt de dekkingsgraad op 75 procent. De mooie cijfers tonen aan dat veel Nederlandse organisaties over de juiste snelheid beslissen om gebruik te kunnen maken van meerdere digitale diensten tegelijk.

Kansen voor digitalisering 

Snel en stabiel internet is een essentiële voorwaarde om in de toekomst concurrerend te blijven. Dat heeft te maken met de toenemende digitalisering. Hierdoor neemt de hoeveelheid data binnen organisaties in snel tempo toe. Digitalisering stelt bedrijven in staat veel flexibeler in te spelen op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een hogere belasting op internetverbindingen en netwerken. Door te kiezen voor een snelle internetverbinding kan deze data moeiteloos worden verwerkt. Dat draagt bij aan de continuïteit en productiviteit van de organisatie. Bedrijven die niet of te laat digitaliseren lopen het risico de concurrentieslag te verliezen.

Glasvezel altijd de juiste keuze

Er zijn tegenwoordig diverse internetverbindingen voor de zakelijke markt. De snelste, stabielste en meest toekomstbestendige is echter glasvezel. Via dit soort verbindingen kunnen moeiteloos extreem hoge snelheden worden behaald. Door de symmetrische verbinding zijn up- en downloadsnelheid bovendien altijd gelijk. Daarnaast is glasvezel modulair opgebouwd. Dat maakt op- en afschalen erg eenvoudig en het gebruik van de verbinding kostenefficiënt. Door te kiezen voor glasvezel weten bedrijven zeker dat ze ook in de toekomst moeiteloos mee kunnen bewegen met de groeiende hoeveelheid data. Organisaties profiteren hiermee van een toekomstbestendige oplossing waarmee zij volop kunnen inspelen op de kansen van digitalisering.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.