Mobiel werken makkelijker dan ooit

3 december 2018
work-home-laptopNog nooit was het zo makkelijk om te profiteren van de voordelen van mobiel werken. Dat komt omdat er haast geen obstakels meer zijn die de productiviteit kunnen verstoren. Denk aan traag mobiel internet, hardwarebeperkingen en matige verbindingen met het bedrijfsnetwerk. Mobiel werken wordt dan ook door steeds meer medewerkers beschouwd als een essentieel onderdeel van hun zakelijke leven.

De moderne werkplek wordt volwassen 
Een aantal jaren geleden was mobiel werken vaak een stuk ingewikkelder. Zo was de keuze in mobiele hardware ‒ laptops, smartphones ‒ lange tijd beperkt. Ook snel mobiel internet was lang niet altijd even vanzelfsprekend. Uit het Mobile Professional Report 2017 van wifi-specialist iPass blijkt dat verminderde connectiviteit funest is voor de productiviteit van medewerkers. Zo zou een haperende internetverbinding 41 procent van de medewerkers 10 procent minder productief maken, ofwel 251 uur aan verloren tijd op jaarbasis. Dankzij de opkomst van supersnel 4G en openbaar wifi liggen deze problemen echter al even achter ons. Ruime zakelijke databundels hebben mobiel werken bovendien een stuk minder kostbaar gemaakt. In combinatie met steeds krachtigere hardware kan de flexibiliteit van de moderne werkplek tegenwoordig volledig worden benut.

Betere samenwerking, hogere productiviteit
De verbeterde connectiviteit en supersnelle hardware hebben er ook voor gezorgd dat samenwerken op afstand steeds makkelijker is. Er zijn tegenwoordig zeer veel apps beschikbaar die toegang bieden tot bedrijfsdata en communicatiemiddelen. Apps als Office 365 en Salesforce maken het mogelijk om altijd en overal productief te zijn. Communicatiegerichte tools zoals Skype for Business en WhatsApp for Business bundelen verschillende communicatiemiddelen in één interface. Deze apps zorgen er voor dat we niet langer afhankelijk zijn van één vaste werkplek, één communicatiemiddel of één type software. Tegelijkertijd leidt mobiel werken ertoe dat onze werk-privébalans wordt verbeterd. Moderne werkplekken zijn ook nog eens heel eenvoudig en kostenefficiënt af te nemen via Werkplek-as-a-Service. Het is dan ook niet zo gek dat mobiel werken alleen maar in populariteit groeit.

Mobiel werken steeds vaker de standaard 
74 procent van het Nederlandse bedrijfsleven met tien of meer medewerkers biedt de mogelijkheid mobiel te werken. Dat blijkt onder andere uit onderzoek van Samsung. Steeds meer medewerkers beschouwen de mogelijkheid tot mobiel werken dan ook als een secundaire arbeidsvoorwaarde. Het enthousiasme is het grootst onder millennials, de bevolkingsgroep die is geboren tussen 1982 en 2000. Van hen geeft 75 procent aan flexibel werken zeer belangrijk te vinden, zo concludeert Deloitte in haar Millennial Survey 2018-onderzoek. Deze groep zal in 2025 goed zijn voor driekwart van de beroepsbevolking. Het kan dus worden aangenomen dat mobiel werken in de toekomst zal uitgroeien tot de standaard.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.