Huawei P30 Pro biedt verrassend zakelijk alternatief

10 april 2019
ea4d30782f49459b92789da9f6315d37huaweip30proshotTot dusver leek Huawei zijn pijlen vooral te richten op de consument. Met de introductie van de Huawei P30 Pro lijkt daar echter verandering in te komen. Kan het toestel zich meten met de high-end smartphones van Apple en Samsung, die al jarenlang de zakelijke markt aanvoeren?

Stevig en innovatief design 
Zoals je van een premium smartphone mag verwachten is de P30 Pro vervaardigd van stevige materialen, waaronder metaal. Het toestel ligt ergonomisch in de hand en heeft een glazen voor- en achterkant. De IP68-certificering toont aan dat het toestel stof- en waterdicht is. Met 6,5 inch is het randloze Oled-display van het toestel vrij fors, wat het werken met meerdere apps tegelijk gemakkelijker maakt. Opvallender is echter het feit dat de oorluidspreker in dit display is verwerkt en daardoor fysiek niet meer zichtbaar is. Het geluid wordt daardoor doorgegeven via het scherm. Dit zou ook ten goede komen van de privacy van de gebruiker; gesprekken zouden veel moeilijker zijn om af te luisteren, aldus Huawei zelf.

Krachtige hardware 
Op het gebied van hardware kan de P30 Pro zich meten met andere toptoestellen in de markt. Het toestel is voorzien van een erg krachtige processor, 8 GB werkgeheugen en 128 of 256 GB uitbreidbare opslagcapaciteit. Samen met de zeer sterke accu zorgt dit ervoor dat de zakelijke professional de gehele dag bereikbaar en productief kan zijn. Wel heeft de P30 Pro slechts één luidspreker, waardoor de geluidsweergave mono is. Ook beschikt het toestel niet over een 3,5-mm ingang.

Camera van zeer hoge kwaliteit 

Een van de sterkste punten van de P30 Pro is de hoogwaardige camerafunctionaliteit. De achterzijde telt er maar liefst vier, inclusief een camera met 5x optische? zoom en een afzonderlijke camera voor het meten van diepte. In combinatie met het hoge aantal megapixels en uitgebreide functionaliteiten zorgt dit voor foto’s van zeer hoge kwaliteit. Daarmee is de Huawei P30 Pro een van de betere toestellen op het gebied van camerafunctionaliteit.

Geschikt voor de mobiele professional
Naast de krachtige hardware zijn er nog diverse andere specificaties die de Huawei P30 Pro ook zakelijk erg interessant maken. Zo is data op het toestel standaard goed beveiligd dankzij gezichtsherkenning en de vingerafdrukscanner. De 40-watt Super Charge-oplader zorgt ervoor dat het toestel bijzonder snel oplaadt. Ook draadloos opladen wordt ondersteund, net als het opladen van andere devices door deze op het toestel te leggen. Deze functionaliteit zagen we eerder al op de Samsung Galaxy 10. De Huawei P30 Pro is dan ook een interessante keuze voor de mobiele professional die niet bang is te innoveren.

Beschikbaarheid 
De Huawei P30 Pro is beschikbaar vanaf eind q3 2019.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.