Het verschil tussen koper en glasvezel internet

2 oktober 2019
Man achter schermDe naam zegt het eigenlijk al. Glasvezel is een haarfijne vezel, gemaakt van glas. In Nederland heeft een groot deel van de huishoudens en bedrijven inmiddels toegang tot glasvezelinternet. Hiermee kan er meer data tegelijkertijd worden verstuurd dan met welk ander netwerk dan ook. Bij glasvezel wordt er gebruikgemaakt van licht als transportmiddel voor het signaal. Dit in tegenstelling tot koper, waarbij er gebruik wordt gemaakt van stroomimpulsen.

Snelheid glasvezel

De snelheid van internetverbindingen wordt weergegeven in megabit per seconde. Tegenwoordig is de standaard downloadsnelheid bij KPN Zakelijk voor zowel glasvezel als koper 50 Mb/s en heeft het een uploadsnelheid van 5 Mb/s. Een snelheid die ideaal is voor het checken van je zakelijke social media profielen op je telefoon en om te videobellen met je klanten in het buitenland. Wil je veel en grote bestanden downloaden en met meerdere apparaten tegelijk online zijn? Dan kun je misschien wel een hogere internetsnelheid gebruiken. Op dit moment is het met glasvezel van KPN Zakelijk mogelijk om een downloadsnelheid van 500 Mb/s te behalen. Het grootste voordeel van glasvezel is dat je een gegarandeerde snelheid hebt. Zelfs als je met meerdere apparaten tegelijkertijd gebruikmaakt van WiFi.

Snelheid koper
De maximale internetsnelheid dat per adres gehaald kan worden via ADSL, is afhankelijk van de afstand van je adres tot de wijkcentrale. Hoe dichter je bij de wijkcentrale gevestigd bent, hoe sneller je internet is. De afgelopen jaren heeft KPN echter niet stilgezeten. Vroeger kon je met klassieke ADSL maximaal 20 Mb/s halen. Door moderne technieken zoals VDSL en Vectoring is het nu mogelijk om tot 100 Mb/s te halen, afhankelijk dus van jouw locatie tot de wijkcentrale. VDSL kan over korte afstanden verzonden worden, hier gebruik je aparte kasten voor die nog dichter bij het huis staan. Met Vectoring wordt ruis gescheiden van signaal, waardoor het signaal versterkt. Vectoring wordt dus ingezet in een wijkcentrale en helpt de snelheid verbeteren.

Bron: KPN Zakelijk

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.