Handige tools voor een optimale werk-privébalans

9 mei 2018
homeofficeSteeds meer mensen werken mobiel. Het kan erg handig en productief zijn om op ieder moment en vanaf iedere gewenste plek je werk te kunnen doen. Dat werkt echter alleen als je werk en privé met elkaar in overeenstemming kunt brengen. Dat dit voor veel mensen nog wel een uitdaging is blijkt uit een recent rapport van accountantsbureau Ernst & Young. Ongeveer een derde van alle professionals heeft moeite met de werk-privébalans. Met deze vijf hulpmiddelen zijn werk en privé beter te scheiden.

1. Goede mobiele devices 

Een goede laptop hoeft niet heel duur te zijn en biedt mogelijkheden om overal te werken. Door een laptop uit te breiden met een dockingstation is het mogelijk een muis, toetsenbord en eventueel een monitor aan te sluiten. Dat maakt het werken op een laptop een stuk comfortabeler. Een zakelijke smartphone is handig om overal snel mail bij te werken of contact te onderhouden met collega’s.

2. Een goede app voor communicatie 

Hoe efficiënter de communicatie met collega’s verloopt, hoe meer werk je gedaan krijgt. Handige applicaties om samen te werken zijn Microsoft Teams en Slack. Met deze software kun je gemakkelijk bestanden delen, projectgroepen aanmaken, chatten en bellen.

3. Een to-do-app 
Wat zouden we moeten zonder to-do-lijsten? Je kunt ze in een notitieblok of in je tekstverwerker bijhouden, maar handiger is het om een app te gebruiken die je herinnert aan je taken en waarin je ze kunt afvinken. Microsoft Outlook, iOS en Android hebben eenvoudige ingebouwde takenlijsten, maar er zijn ook goede apps voor, zoals Wunderlist, Evernote en Remember The Milk.

4. Apps voor planning en timemanagement 
Soms is een to-do-app te beperkt om je werk te plannen en te verantwoorden. Met een app als Yobi kun je gemakkelijk je taken en uren bijhouden, plannen en ook factureren. De app biedt zelfs een crm-functie.

5. Apps om geconcentreerd te werken of om juist te ontspannen 
Even de Facebook-status checken, reageren op een appje of favoriete sites bezoeken… Wanneer met één klik de wereld aan je voeten ligt, kan het lastig zijn je op je werk te concentreren. Gelukkig zijn er programma’s die bepaalde apps en sites kunnen blokkeren, zodat ze je niet kunnen afleiden. FocusMe is een goede tool hiervoor. Hij is zelfs zo in te stellen dat je de blokkade nooit kunt omzeilen. Verder is het slim om te zorgen dat je af en toe echt even onbereikbaar bent. Om geconcentreerd te werken of juist om te ontspannen. Iedere smartphone kun je gemakkelijk op ‘niet storen’ zetten.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste mobiele oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.