Handige tips voor meer structuur in je werkdag

12 januari 2018
Startup Stock PhotoRumoerige collega’s, muziek, spoedklusjes en overvolle agenda’s kunnen voor veel afleiding zorgen. Daardoor is het niet altijd even makkelijk om geconcentreerd te blijven werken. En dat kan ten koste gaan van je productiviteit en werkplezier. Gelukkig kun je daar het nodige tegen doen. Met deze tips breng je eenvoudig meer structuur aan in je werkdag.

1. Bepaal prioriteiten 
Werkdagen verlopen zelden rechtlijnig. Een oneindige stroom e-mails, to-dolijstjes en spoedklussen kunnen je dag algauw onoverzichtelijk maken. Bovendien levert het veel stress op. Maak daarom aan het begin van de dag een prioriteitenlijstje. Bepaal welke taken eerst af moeten, en welke even kunnen wachten. Zo houd je grip op je werkdag.

2. Ruim je rommel op 
Niemand werkt echt lekker in een rommelige werkomgeving. Een schone en opgeruimde werkplek geeft rust en leidt niet af. Bovendien zorgt een verzorgde werkplek ervoor dat je je spullen minder snel kwijtraakt. Dat geldt overigens ook voor je laptop en smartphone. Door deze regelmatig op te schonen behoud je zicht op de inhoud.

3. Zet het geluid van je smartphone uit 

Notificaties, appjes, sms-berichten en ringtones zorgen de hele dag voor herrie. De oplossing is simpel: zet je geluid uit. Zo word je niet afgeleid door deze geluiden. Door je smartphone in het zicht te leggen voorkom je dat je binnenkomende oproepen mist.

4. Blokkeer je social media 

De grootste killer voor je productiviteit zijn social media. We zijn tenslotte al snel geneigd om toch even snel door onze tijdlijn te scrollen of foto’s op Instagram te liken. Er zijn diverse apps die je hiertegen beschermen. Voorbeelden zijn Flipd en StayFocusd. Hiermee kun je social media voor een bepaalde tijd blokkeren, zodat je er geen gebruik van kunt maken.

5. Plan contactmomenten 
Collega’s die om de haverklap aan je bureau staan of je bellen dragen ook niet echt bij aan een rustige werkdag. Door vaste contactmomenten in te plannen breng je meer structuur aan en minimaliseer je onnodige contactmomenten.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.