Digitalisering in Nederland neemt verder toe

2 februari 2018
man-smartphone-benchZowel zakelijk als privé is de digitalisering nog altijd in volle gang; er wordt meer mobiele data verbruikt dan ooit. Ook het aantal aansluitingen voor supersnel internet stijgt nog steeds. Dat blijkt uit de Telecommonitor over de eerste helft van 2017 van telecomtoezichthouder Autoriteit Consument & Markt. De cijfers tonen aan dat Nederlandse gebruikers de voordelen van digitalisering breed omarmen.

Meer data, snellere verbindingen 

Het mobiele dataverbruik in Nederland groeide opnieuw fors in 2017. In Q2 2017 werd er zo’n 77 miljard mb verbruikt, een stijging van maar liefst 25 procent ten opzichte van Q1. De groei is een gevolg van de populariteit van mobiele abonnementen met ongelimiteerde data. De steeds grotere dataconsumptie beperkt zich overigens niet alleen tot mobiel. Ook op het gebied van vast internet neemt de vraag naar snelle verbindingen toe. Er is een toename te zien op het gebied van glasvezelaansluitingen. Dit gaat ten koste van het aantal DSL-aansluitingen, dat steeds verder daalt.

Meer vraag naar IP-telefonie
Op het gebied van traditionele telefonie bleven de ontwikkelingen in lijn met voorgaande perioden. Het aantal ISDN-aansluitingen blijft teruglopen. In plaats daarvan wordt er steeds vaker gekozen voor, onder andere, IP-telefonie. IP-telefonie biedt een stuk meer flexibiliteit, functionaliteit, schaalbaarheid en vaak ook lagere gebruikskosten.

Digitalisering in de zakelijke markt 
Ook de markt voor zakelijke netwerkdiensten kon rekenen op een fraaie groei. Het aantal zakelijke glasvezelaansluitingen voor de retailmarkt steeg met 10.000. Het aantal nieuwe wholesale-aansluitingen nam met 2.965 toe. Het zijn positieve cijfers, die aantonen dat het Nederlandse bedrijfsleven volop wil profiteren van digitalisering. Immers, snelle internetverbindingen stellen organisaties in staat gebruik te maken van flexibele digitale oplossingen. Denk aan hosted telefonie en de enorme diversiteit aan cloudapplicaties.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.