De meerwaarde van een device op maat

10 oktober 2018
man-calling-whiteshirt-outsideVeel organisaties hanteren nog steeds een one-size-fits-all-benadering op het gebied van mobiele devices voor hun medewerkers. Denk aan één bepaald type smartphone, laptop of tablet voor de hele organisatie. Dat kan grotere gevolgen hebben voor de productiviteit dan ze misschien denken.

Risico’s voor de productiviteit 
Privé zijn we gewend geraakt aan mobiele technologie. We hebben daarbij een persoonlijke voorkeur, bijvoorbeeld Samsung of Apple, en Android of iOS. Een Android-gebruiker voorzien van een iOS-device is daarom niet altijd een goed idee. Zij zijn simpelweg niet gewend aan het gebruik hiervan. Dat kan leiden tot een lange leercurve en zelfs niet gebruiken van het zakelijke device. Dat draagt natuurlijk niet bij aan de productiviteit. Organisaties lopen daarnaast het risico dat de medewerker het eigen privédevice voor zakelijke doeleinden inzet. Vaak zijn deze devices ondermaats beveiligd. Dat kan leiden tot serieuze gevolgen voor de dataveiligheid.

Betrek medewerkers bij de keuze
Door medewerkers keuzevrijheid te bieden kan dit echter snel worden ondervangen. Door het afnemen van devices als flexibele dienst is het eenvoudiger om hierin diversiteit aan te brengen. Organisaties kunnen daardoor heel kostenefficiënt hun medewerkers voorzien van een device dat aansluit bij hun persoonlijke wensen. MDM biedt aanvullend totaalbeveiliging voor alle verschillende devices. Productiviteit wordt daardoor verhoogd, en beveiligingsrisico’s worden verlaagd.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.