De kenmerken van zakelijk internet uitgelegd

21 november 2018
cup-mug-desk-officeZakelijk is er keuze uit diverse internetverbindingen. Glasvezel, kabelinternet en DSL zijn drie populaire opties in de markt. Deze verbindingen hebben zo hun eigen kenmerken. Een aantal belangrijke aandachtspunten van de drie, die u kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Glasvezel: supersnel en toekomstbestendig 
Met glasvezelinternet beschikt u over een vaste, supersnelle en zeer stabiele verbinding die tot wel 1 Gbit/s kan verwerken. De kracht en  stabiliteit maken van glasvezelinternet de ideale keuze als u veel gebruikmaakt van apps en zware datatoepassingen. Glasvezelinternet biedt bovendien symmetrische snelheid, waarbij up- en downloadsnelheid gelijk zijn. Het toekomstbestendige glasvezelinternet kan het moeiteloos aan. Er zijn echter gebieden waar glasvezelinternet nog niet beschikbaar is. Ook liggen de kosten van glasvezelinternet hoger dan bij kabelinternet.

Kabelinternet: snel en betrouwbaar
Kabelinternet is de meest voorkomende verbinding in Nederland. Hierbij loopt de verbinding via een coax-kabel, die ook voor televisie wordt gebruik. Internet en TV hebben echter geen ´last´ van elkaar, als ze gelijktijdig worden gebruikt. Kabelinternet biedt veel voordeel. Ten eerste is er de snelheid, dat gemakkelijk 400 mbit/s haalt. Bovendien staat kabelinternet in directe verbinding met de telefooncentrale, waardoor u vrijwel geen last hebt van snelheidsverlies zoals bij DSL. Dat maakt van kabelinternet een stabiele verbinding voor een breed aantal taken. Het is wel zo dat er per regio vaak een aanbieder is, waardoor de keuzevrijheid beperkt is.

DSL: kostenefficiënte middenklasseverbinding 
Bij DSL spreken we van een koperverbinding. Een bekend voorbeeld van een DSL-verbinding is VDSL, de opvolger van het al wat oudere ADSL. Met een VDSL-verbinding kunt u tot ongeveer 100 mbit/s downloaden, en tot 10 mbit/s uploaden. Bij ADSL liggen deze snelheden nog een stukje lager. DSL-verbindingen zijn breed beschikbaar en goedkoop. Een nadeel is dat hoe verder u van de telefooncentrale vandaan zit, hoe langzamer de verbinding is. DSL-verbindingen zijn met name geschikt voor bedrijven die niet heel erg veel gebruik maken van apps, of minder afhankelijk zijn van snelle dataverwerking.

Laat u adviseren
Win advies in over welk type verbinding het best past bij uw organisatie. Op basis van uw wensen, eisen en budget maakt u zo meteen de juiste keuze.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste mobiele oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.