Bereikbaarheid essentieel voor het mkb

9 augustus 2019
guy-on-escalatorAls ondernemer weet u dat bereikbaarheid een belangrijke voorwaarde is voor uw zakelijke succes. Hoe bereikbaarder u bent, hoe beter en sneller u de klant kunt helpen. Uw klant weet dat, en verwacht ook dat u hier actief op inzet. Als organisatie doet u er dan ook goed aan bereikbaarheid hoog op de agenda te zetten. En dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn.

Van vast naar flexibel
Zakelijk kunnen we communiceren op meer manieren dan ooit tevoren. Slimme hardware, apps en supersnel internet hebben de mogelijkheden flink vergroot. Deze oplossingen richten uw klantcontact eenvoudiger, bereikbaarder en flexibeler in. De populariteit van deze oplossingen zorgt er anderzijds ook voor dat gedateerde en minder flexibele oplossingen zoals ISDN 1/2 zullen verdwijnen. Maakt u hier nog gebruik van, dan is het tijd om over te stappen naar modernere vormen van communicatie.

Slechte bereikbaarheid van invloed op omzet
Een slechte bereikbaarheid kan al snel leiden tot ontevreden klanten. Onderaan de streep kan dit fikse schade toebrengen aan uw financiële positie, bedrijfsimago en continuïteit. Uw klant kan er al snel voor kiezen om voortaan zaken te doen met uw concullega. Dat wilt u natuurlijk zien te voorkomen. Om die reden zou een optimale bereikbaarheid hoog op de bedrijfsagenda moeten staan. Dat bereikt u door uw communicatie flexibeler en locatieonafhankelijker in te richten.

Zo optimaliseert u uw bereikbaarheid
Het verbeteren van uw bereikbaarheid is helemaal niet moeilijk. Denk bijvoorbeeld aan hosted telefonie en vast-mobielintegratie. Ook Unified Communications-apps, die diverse communicatiemogelijkheden bundelen in één interface, zijn al jaren erg populair onder zakelijke gebruikers. Deze apps stellen u in staat altijd en overal bereikbaar te zijn voor uw klanten. U hoeft daardoor nooit meer een belletje of ander contactverzoek te missen en kunt direct inspelen op de klantvraag. Deze flexibiliteit stelt u in staat de klanten de dienstverlening te bieden die ze van u mogen verwachten.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste zakelijke oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.