Apple en Samsung voeren wereldwijde smartphonemarkt aan

5 maart 2018
SmartphonegrootteOok in het laatste kwartaal van 2017 bleken Apple en Samsung nog altijd de twee grootste spelers op de mondiale smartphonemarkt te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Strategy Analytics. Beide organisaties zagen hun omzet groeien als gevolg van de vraag naar duurdere smartphones en prijsstijgingen in de markt. Ook zakelijk zijn de toestellen van beide organisaties al jaren enorm populair.

Smartphonemarkt waardevoller dan ooit 

De wereldwijze smartphonemarkt bereikte in het vierde kwartaal een nieuw omzetrecord. Dat bedroeg in deze periode maar liefst 120 miljard dollar, 8 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Apple bleek goed te zijn voor 51 procent van de wereldwijde omzet. Het Amerikaanse bedrijf noteerde daarbij een omzetgroei van 12 procent. Samsung zag haar omzet met 16 procent stijgen. De groei van beide bedrijven is met name een gevolg van prijsstijgingen; de gemiddelde smartphoneprijs steeg tussen Q4 2016 en Q4 2017 met 18 procent. Ook de vraag naar duurdere premium smartphones zoals de iPhone X en de Galaxy Note8 speelde een belangrijke rol.

Apple en Samsung ook zakelijk populair 
Apple en Samsung nemen al jaren afwisselend de eerste en tweede plek in op de ranglijst van smartphonefabrikanten. Ook zakelijk gaan de toestellen van beide techgiganten als zoete broodjes over de toonbank. Zo heeft Apple met haar iPhones een sterke balans tussen betrouwbaarheid en kwaliteit te pakken. Daarmee gooit Apple al jaren hoge ogen onder zakelijke gebruikers. Samsung-smartphones blinken uit in veelzijdigheid, gebruiksvriendelijkheid en innovatie. Die combinatie maakt van de toestellen van de Zuid-Koreaanse fabrikant eveneens zeer gewilde devices.

Verschillen dataveiligheid steeds kleiner 

De keuze voor een Samsung- of Apple-smartphone lijkt er tegenwoordig vooral een van persoonlijke voorkeur te zijn. De verschillen op het gebied van functionaliteit zijn tegenwoordig verwaarloosbaar. Dat geldt ook steeds vaker voor de mate van dataveiligheid. Apple iPhones zijn al lang niet meer per definitie veiliger dan die van Samsung. Laatstgenoemde heeft door de jaren heen een flink aantal nieuwe beveiligingsopties geïntroduceerd die de dataveiligheid enorm versterken. Voorbeelden zijn extra controles op Google Play en de mobile device management-oplossing Samsung Knox. Daarnaast is de hoeveelheid malware voor iOS de laatste jaren flink gegroeid. Het besturingssysteem van Apple blijft dus niet langer buiten schot voor dreigingen.

Meer weten? Neem contact met ons op!
Bent u op zoek naar de beste mobiele oplossingen? Wij adviseren hier graag over. Neem contact op met onze adviseurs via 010-2622544 (Rotterdam) of 0182-748707 (Gouda) of stuur een e-mail.